“Opvoeden is niet het vullen van een leeg vat, maar het aanwakkeren van vuur!”

Confucius – Chinees filosoof

Voel je welkom in Het Toverbos

Je kind kan ’s morgens begeleid worden tot in de klas, zo heeft iedereen een rustige start. Ook onze leerkrachten zijn vanaf half 9 in de klas om de dag op te starten. De kinderen dragen pantoffels en eten hun boterhammen in de klas. In onze school kent iedereen elkaar. We willen dat je kind zich thuis voelt in onze school!

Een gezonde geest in een gezond lichaam.

Het bos nodigt onze kinderen uit om op ontdekking te gaan. De basisvaardigheden worden zo op een speelse manier ontwikkeld. Bij ons mag en moet er gespeeld worden. Bewegen is belangrijk voor ons.

De kinderen hun rugzak wordt tijdens hun schoolcarrière in het Toverbos gevuld met kennis en vaardigheden. Kinderen die afstuderen in het 6de leerjaar kunnen op een correcte manier omgaan met hun omgeving. Ze kunnen een tekst foutloos schrijven met een verzorgd handschrift. Ze kunnen voldoende vlot lezen om een tekst tot in de puntjes te begrijpen.  Onze kinderen hebben vlot leren hoofdrekenen, hebben een degelijke wiskundige basis op abstract niveau en een goede basiskennis Frans. Ze hebben kennis van de wereld. Onze kinderen blinken uit in hun kritische en beleefde mondelinge taalvaardigheid.

BEWEEG OVER DE BOOM OM MEER UITLEG TE ZIEN