Wasbeertjes klas

Juf Kelly
Graadklas 2,5 tot 4 jaar

In de wasberenklas is elke dag een nieuw avontuur.

Net zoals een echte wasbeer zijn wij heel nieuwsgierig en willen we alles ontdekken met onze handen en ogen.

In onze klas leren we in de eerste plaats zelfstandig te zijn. Onze schoenen en onze jas leren we zelf netjes op te bergen. Ook alleen naar het toilet en onze handen wassen na het plassen oefenen we elke dag.

We ontdekken zoveel mogelijk met onze kleine handjes door te voelen, aan te raken en vast te pakken. Vingerverven, spelen met plasticine, peuterschrijfdans,… het zijn maar enkele voorbeelden hoe we onze fijne motorische vaardigheden dagelijks oefenen.

We proberen ook zoveel mogelijk te ontdekken vanuit de intrinsieke motivatie van de kinderen. Zo wordt er elke dag een kringmoment gehouden waarbij de kleuters iets mogen tonen of vertellen. Vanuit deze interesses wordt er in de klas gewerkt aan leuke en gevarieerde activiteiten op maat van de kinderen.

Tot slot werken we in de kleuterschool met bodymap, een programma waarbij oefeningen worden aangeboden om de motorische ontwikkeling te bevorderen. Deze oefeningen vormen de basis voor het latere schoolse leren in de lagere school. Omdat kinderen leren via bewegen.