Gezondheidsbeleid

Eten en drinken

Zo drinken we enkel water of zelf meegebrachte thee op school. We kiezen voor een gezond tussendoortje, liefst fruit (vanaf het 3de leerjaar kan dat ook een gezonde koek zijn). Ook tijdens verjaardagsfeestjes geven we de voorkeur aan gezonde traktaties (fruit, soep, milkshake, …).

Beweging

Een hele dag stilzitten is voor niemand goed. Op school doen we regelmatig bewegingstussendoortjes en zijn we bewust bezig met ons lichaam. We zorgen voor voldoende beweging zowel tijdens de turnlessen, als tijdens het gewone klasgebeuren en zeker ook tijdens de speeltijden.

Luizen

Kriebeldiertjes zijn in alle scholen aanwezig. Door het gebruiken van een luizenzak (waar de kinderen hun jas, sjaal en … insteken) en door regelmatige controle proberen we hier samen aan te werken. We vragen daarom aan alle ouders om zelf de haren van uw kind wekelijks te controleren. Indien u luizen en of neten vindt, de school te contacteren en meteen de haren van uw kind te behandelen. Eventueel met een luizenshampoo behandelen maar zeker ook door minstens 14 dagen de nat-kam methode toe te passen.

Verkeersveiligheid

Dit vinden we uiteraard héél belangrijk in het Toverbos. We hebben een aantal zeer geëngageerde ouders die zich hebben bijgeschoold als gemachtigd opzichter. Zij proberen ’s morgens en ’s avonds na schooltijd de oversteekplaats aan de school veiliger te maken. We vragen aan onze ouders en kinderen om volgende afspraken in acht te nemen: je wacht tot de gemachtigd opzichter het verkeer heeft stil gelegd, je kijkt zelf ook tijdens het oversteken, je wandelt met je fiets aan de hand.

Al onze kinderen leren snel fietsen, we gebruiken onze fiets ook tijdens het schoolgebeuren. Wanneer de kinderen fietsen, dan zijn een helm en een fluo hesje verplicht. Aan onze ouders vragen we om de fietsen regelmatig te controleren en eventueel als fietsbegeleider te komen helpen.

Aan al onze ouders vragen wij om steeds langzaam en voorzichtig te rijden. Er zijn parkeerplaatsen op de Lage Kaart en in de naburige straten. Gelieve steeds reglementair te parkeren en niet voor opritten of dubbel.

Ons schoolterrein is autoluw. Enkel de bus, de leerkrachten en opvoeders mogen het schoolterrein oprijden. De leerkrachten gebruiken de parking voorraan.